Grote opening van kantoor Vogelzang Dakelementen tijdens een gezellige familiedag. 

Zaterdag 18 juni was het één groot feest bij Vogelzang Dakelementen. Het nieuwe kantoor werd geopend. Omdat het een echt familiebedrijf is hadden de kleinkinderen de eer het te openen. 

Het familiebedrijf bestaat sinds 1984 en is gegroeid van slechts een paar personeelsleden naar maar liefst 135 werknemers. 

Bij de opening waren alle personeelsleden met hun familie uitgenodigd. In totaal waren een kleine 500 mensen toeschouwer bij de opening.
Van heel jong tot oud vierden we samen dit grote feest.
 

 “Ik had niet gedacht dat het zo groot was.” zei de vrouw van één van de medewerkers. “Overal was het netjes en de familiedag is ook heel goed geregeld en tijdens de route door de fabriekshallen en panden hebben we een mooi beeld gekregen over het bedrijf voor als mijn man thuis over zijn werk vertelt.” 

 

De rondleiding startte in het nieuwe kantoor. De verschillende dakvormen van het kantoor laat zien dat Vogelzang niet alleen rechte, maar ook gebogen daken kan maken. 

We vervolgden onze weg naar de nieuwste zagerij met computer gestuurde zaag- en frees machines. Vanaf hier liepen we langs een vrachtwagen met een dakelement hangend in onze kraan die een lengte kan behalen van 28 meter. Dit gaf direct een duidelijk beeld van het eindproduct. 

De weg vervolgde naar de volgende hal met computergestuurde machines, de spuiterij, afkortzagen en bovenfreesmachines. Zo liepen we door naar de werkvoorbereiding en de planning van het transport. 

Vervolgens door de hallen waar knieschotten, dakkapellen en gevels gemaakt worden. Van groot tot klein. In allerlei vormen. 

Daarna liep de route door de spijkerstraat. Deze semi-geautomatiseerde productiestraat stelt Vogelzang in staat om met hoge precisie en snelheid dakelementen te maken. Deze straat is vooral geschikt voor repeterend werk.  

We staken het terrein over en liepen langs alle vrachtwagens en busjes met de dakelementen klaar voor vertrek, om na het weekend geplaatst te worden. 

Dwars door de voorraadloods vol met vuren hout, kwamen we bij de hal aan waar dakelementen geproduceerd worden. 

Het einde van de route kwam in zicht. Na het zien van alle fabriekshallen en overal langs te zijn gelopen kwamen de familieleden erachter dat het een heel groot bedrijf is. 

“Ik wist wel dat het groot was, maar niet zo groot!” gaf een vader van een medewerker aan. 

Na de rondleiding genoten we van heerlijke hapjes en drankjes. De kinderen vermaakten zich op springkussens. Een prachtig feest om op terug te kijken en samen weer vooruit de toekomst in.

Op naar nog vele jaren ‘Vogelzang Dakelementen’.