Veelzijdig Vertrouwd Vakwerk

Ondernemer van het jaar 2016!

Van de Gemeente Hardenberg en Ommen

We zijn trots en blij, want sinds vrijdag 18 november 2016 zijn wij ‘Ondernemer van het jaar 2016’ van de gemeente Hardenberg en Ommen! Deze prachtige titel is voor ons een beloning en erkenning voor onze inzet, lef en doorzettingsvermogen in de afgelopen (crisis)jaren.

 

Anticiperen op marktontwikkeling

Voordat de crisis zijn intrede deed produceerden wij alle mogelijke, bijzondere prefab daken voor woningen in het duurdere segment. Een markt die door de crisis volledig instortte, waardoor wij genoodzaakt werden om ons product en onze strategie aan te passen. We voorzagen op langere termijn een tekort aan ‘eenvoudiger’ woningen en besloten hier een nieuw duurzaam dakelement voor te ontwikkelen. We zochten nieuwe klanten en investeerden in een nieuwe productiehal met een half automatische spijkerstraat, zodat we er klaar voor zouden zijn als de markt weer aan zou trekken.

 

Investeren in innovatief bouwsysteem

In diezelfde periode werden we voor samenwerking benaderd door de Finse houtproducent Metsä Wood. Een groot concern met een miljardenomzet, dat zich bezighoudt met de industriële productie en verkoop van hoogwaardige houtproducten waaronder Kerto hout voor daken en vloeren. Kerto Ripa is een innovatief bouwsysteem waarmee zeer grote vrije overspanningen (tot 20m!) mogelijk zijn. Na een lange weg van certificering leveren we Kerto Ripa elementen in Nederland en diverse andere Europese landen. En afgelopen week hebben wij 2 hectare industriegrond gekocht om een nieuwe productiehal voor Kerto Ripa te bouwen.

 

“In een hele moeilijke tijd zijn jullie anticyclisch gaan investeren, hebben jullie daardoor een enorme groei meegemaakt en zijn jullie ook nog eens actief in heel Europa. Wij zijn trots op jullie als ambassadeurs voor de gemeente Hardenberg.” …..aldus de jury.

 

Enorme groei gerealiseerd

Inmiddels produceren we 120 tot 130 prefab daken per week voor de ‘eenvoudige’ woningen en zijn we in 1½ jaar tijd gegroeid van 70 naar 175 medewerkers. Voor ons het beste bewijs dat blijven investeren en innoveren een goede keus is. En dat zullen we ook de komende jaren blijven doen.

 

Vogelzang HOUT nooit op!

 

Offerte aanvragen?

Stuur ons een mail met uw naam en telefoonnummer en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Contact

Vogelzang Dakelementen B.V.
Bezoekadres:
Tottenhamstraat 26
7701 BN Dedemsvaart


Postadres:
Postbus 259
7700 AG  Dedemsvaart

Productie- en afleveradres:
Galileistraat 18
7701 SK  Dedemsvaart

T  0523 615 922
F  0523 616 048
info@vogelzangdakelementen.nl
W www.vogelzangdakelementen.nl