Veelzijdig Vertrouwd Vakwerk

Specificaties

Vogelzang Dakelementen werkt uitsluitend met de beste materialen. Al ons hout is rechtstreeks afkomstig uit Zweden en onze beplating is van Belgische makelij. Ieder dakelement wordt opgebouwd naar wens van de opdrachtgever. U heeft hierbij keuze uit de volgende materialen:

Binnenafwerking:

  • Onderplaat 11 mm Spano WV-V313-E1 . Deze plaat heeft een glad en bruin uiterlijk. Is vochtwerend en schimmelbestendig. Kan eventueel worden voorzien van een witte coating.
  •  Diverse soorten multiplex / triplex, behandeld of eventueel onbehandeld

Kern:

  • Voor de dampkering wordt er een 0.15 mm (of zwaarder) PE-folie toegepast.Inwendige spoor- of gordinghout uit geschaafd vuren kwaliteit C.
  • Spoorhoogtes zijn van 37 x 145 mm oplopend tot 70 x 400, afhankelijk van de constructieberekening.
  • De dakelementen worden geïsoleerd voor Rc-waarden vanaf 2.5 tot 6.0 m2 K/w of naar wens hoger.

Buitenschil:

  • De bekleding wordt standaard aangeboden met een damp-open en vochtregulerende mandragende onderdakfolie. Bij een dakhelling tussen de 15 en 25 graden wordt standaard een 9 mm boven plaat toegepast. Is de dakhelling kleiner dan 15 graden, dan wordt er een absoluut waterdichte en damp-open onderdakfolie toe- gepast.
  • Rietgedekte daken worden uitgevoerd met een 18 mm Spano onder de onderdakfolie, waarop het riet wordt aangebracht.
  • De elementen worden voorzien van de benodigde tengels, panlatten, looplatten of ventilatieribben met ruwe vuren delen, afhankelijk van het soort dakbedekking dat wordt toegepast.

Ankerbeugels:

Om de dakelementen constructief op een gebouw af te steunen, zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt hierbij denken aan haakankers, vorkankers en/of aangemonteerde borstweringen in combinatie met dragende knieschotten en/of inhakende vlieringelementen.

 

Vogelzang levert ook de bijkomende onderdelen leveren zoals diverse soorten dak- kapellen, binnenspouwbladen, binnenwanden, vloerelementen, staalconstructies, gelamineerde houtconstructies, gootframes en systeemgoten.