Veelzijdig Vertrouwd Vakwerk

Dakconstructie op het Nieuwe Stadhuis te Deventer

De bouw aan het Deventer Stadhuiskwartier vordert gestaag. De nieuwbouw biedt straks niet alleen plaats aan het oude stadhuis, maar aan alle gemeentelijke diensten voor inwoners en bedrijven. Het wordt een van de meest duurzame overheidsgebouwen van Nederland en past qua vormgeving naadloos in het eeuwenoude centrum van de Hanzestad.


Het Dedemsvaartse bedrijf Vogelzang Dakelementen BV tekent voor de productie en montage van het dak; een bijzondere hellende constructie, waarin in totaal zestien dakkapellen worden verwerkt. Een zeer uitdagende klus, want het dak bestaat namelijk uit 13 stuks geknikte mansarde schilddak opbouwen op een heel groot plat dak.
De dakelementen worden exact passend geproduceerd  op / tussen 13 grote stalen dakspantconstructies. Twee daarvan worden op een ongelijkzijdige plattegrond geplaatst en hebben daarom een scheluwe vorm. Dat, in combinatie met het grote aantal dakkapellen, maakt dit dak tot een echte maatwerkklus. Voor ambachtslieden zoals wij die in dienst hebben, is een dak zoals dit echt een buitenkans. Een klus die wij kunnen klaren dankzij onze jarenlange ervaring en vakmanschap.

De voortgang van de montage op de bouwlocatie is te volgen via een WebCam die gemonteerd is op de Grote- of Lebuinus kerk te Deventer. Kijk hiervoor op de WEBCAM.

 

Meer nieuws