Veelzijdig Vertrouwd Vakwerk

Kerto Ripa

Vrije houten overspanningen van meer dan 15 meter onmogelijk? Dat is voorgoed verleden tijd. Sinds juni 2013 is Vogelzang Dakelementen de enige leverancier in Nederland die dealer is voor de constructief verlijmde prefab houten Kerto-Ripa vloer- en dakelementen. Hiermee kan een vrije overspanning van maar liefst 20 meter behaald worden.

Dit dealerschap leverde Vogelzang niet alleen het felbegeerde en internationale CE-certificaat op, maar ook de credits voor een duidelijk onderscheidende stap voorwaarts in de markt van de constructieve houtenelementen voor een grote vrije overspanning.

De basis van deze houten elementen vormt het hoogwaardige constructiemateriaal Kerto, waarmee een efficiënte T- of Box sectie wordt geproduceerd. Het geheim van deze techniek is de gecontroleerde verlijming tussen rib en plaat. Hierdoor ontstaat een zeer solide geheel. De gecertificeerde lijmtechniek maakt vrije overspanningen tot wel twintig meter mogelijk.

De volledige integratie van installaties, lichte draagconstructie en hoge bouwsnelheid (tot duizend vierkante meter per dag) maken van deze dooselementen een duurzame, constructieve oplossing in het dakensegment. Hout draagt daarnaast bij aan CO²-neutraal bouwen, een prettig binnenklimaat en een prima milieuprestatie van het gebouw.

Constructeurs, architecten en aannemers hebben hiermee een interessant constructief bouwproduct in handen voor grote dakoverspanningen. Juist in hybride constructies, waarbij de structuur wordt opgetrokken uit staal of beton, biedt Kerto-Ripa door zijn sterkte én lichte gewicht een geavanceerde totaaloplossing. Op deze manier worden de beste eigenschappen van elk materiaal tot het uiterste benut.

Met de online-rekentool www.ripaschuif.nl kunnen eenvoudig afmetingen worden bepaald en direct de bestekstekst en de DWG-tekeningen worden gemaakt. Voor het gericht uitvoeren van constructieve berekeningen staat het gratis te downloaden Finnwood-softwareprogramma ter beschikking.

"Binnen het Ripa-systeem zijn brandwerendheid, comfort, veiligheid, thermische en akoestische isolatie optimaal en ten alle tijde gegarandeerd"

Kerto-Ripa elementen worden gebruikt voor daken en verdiepingsvloeren en zijn bruikbaar bij zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. Woningen, appartementen, optopprojecten, scholen, hallen, kantoren en andere commerciële en openbare gebouwen worden er mee gebouwd.

"Kerto-Ripa kan optimaal worden afgestemd op de eisen van de opdrachtgever, architect of aannemer"